Jednoduchý recept

Telecí řízek na holštýnský způsob

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 353
Kategorie: Maso

Ingredience

30 g Kapary sterilované
100 g Máslo čerstvé
50 g Sardelové řezy
20 g Sůl
1000 g Telecí kýta
100 g Tuk
400 g Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 348 kcal
Kilojoule 1 458kJ
0% Sacharidy 1 g
34% Tuky 26 g
59% Sodík 1 g
49% Bílkoviny 28 g

Telecí řízek na holštýnský způsob postup přípravy receptu:

1

Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, na tuku rychleji opečeme a vyjmeme.

2

V tvořítku vytřeném máslem zároveň připravíme sázené vejce, do kterého zapečeme dávku kaparů a sardelového řezu.

3

Do výpeku přidáme rozpustit zbylé máslo.

4

Nakonec opečený řízek přelijeme výpekem zjemněným máslem a ozdobíme vejcem se zapečenými kapary a sardelovým řezem.

5

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept