Recept

Smažené karbanátky dušené v pivu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 35301
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
70 g Máslo čerstvé
600 g Maso mleté - mix
150 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 ks Rohlíky bílé
60 g Slanina vepřová
3 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 768 kcal
Kilojoule 3 213kJ
6% Sacharidy 21 g
85% Tuky 63 g
20% Sodík 407 mg
45% Bílkoviny 25 g

Smažené karbanátky dušené v pivu postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme nadrobno, rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce.

2

V míse smícháme mleté maso, slaninu, rozšlehaná vejce, sůl, pepř, citronovou šťávu, vymačkané rohlíky a strouhanku. Vlhkýma rukama tvoříme z hmoty karbanátky a smažíme na másle s olejem. Poté karbanátky přeložíme na talíř a výpek rozšleháme s pivem, přivedeme k varu, vložíme zpět karbanátky a pod poklicí dusíme zhruba čtvrt hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept