Sekaná ze zaječího předku s pivem a bůčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekaná ze zaječího předku s pivem a bůčkem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 35304 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Majoránka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
3 ks | Rohlíky bílé |
120 g | Slanina vepřová |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
800 g | Vepřový bok |
100 ml | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Na vaření zajíce | |
---|---|
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
6 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pepř černý celý |
1,5 l | Voda pitná |
500 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 221,9mg |
Draslík | 588,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Majoránka, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok, Voda pitná, Zázvor mletý, Bobkový list, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Voda pitná, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekaná ze zaječího předku s pivem a bůčkem postup přípravy receptu:
1 | Zaječí předek naporcujeme a uvaříme s cibulí a celým kořením. Vepřový bůček bez kůže vykostíme a nakrájíme na kostky. Rohlíky nakrájíme a namočíme do piva. Pekáč vyložíme plátky slaniny. |
2 | Uvařené maso vykostíme a necháme vychladnout, poté umeleme spolu s bůčkem, rohlíky a česnekem. |
3 | Do hmoty vmícháme vejce, sůl, pepř, zázvor, majoránku a část piva, v němž byly namočené rohlíky. Vlhkýma rukama utvoříme šišku, obalíme ji ve strouhance, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě. |
4 | V průběhu pečení maso poléváme šťávou. Je-li třeba, přilijeme horkou vodu. |