Recept

Řízky z mleté vepřové kýty s feferonkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 35307
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Feferony
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
120 ml Olej rostlinný
250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
120 g Salám Gothajský
3 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
120 g Sýr Eidam cihla 30%
1 ks Vejce slepičí
500 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 830 kcal
Kilojoule 3 473kJ
3% Sacharidy 12 g
89% Tuky 67 g
17% Sodík 331 mg
70% Bílkoviny 39 g

Řízky z mleté vepřové kýty s feferonkou postup přípravy receptu:

1

Kýtu umeleme se salámem, v míse smícháme s ustrouhaným sýrem, prolisovaným česnekem, solí a feferonkou, kterou jsme zbavili semínek a drobně pokrájeli.

2

Do směsi vmícháme polovinu piva, zahustíme strouhankou a vlhkýma rukama tvoříme řízky.

3

Řízky namáčíme do těstíčka a smažíme v oleji.

4

Těstíčko připravíme smícháním mouky, vejce a zbylého piva.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept