Jednoduchý recept

Jehněčí s omáčkou česnekovou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 35312

Ingredience

450 g Jehněčí kýta
60 g Kaštany vodní
1 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Olej sezamový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Paprika zelená
0,5 kávová lžička Pepř sečuánský
2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 338 kcal
Kilojoule 1 416kJ
1% Sacharidy 5 g
34% Tuky 25 g
4% Sodík 85 mg
38% Bílkoviny 21 g

Jehněčí s omáčkou česnekovou postup přípravy receptu:

1

Maso pokrájíme na kousky, v misce smícháme půl lžíce sezamového oleje, lžíci sójové omáčky, čínské rýžové víno a sečuánský pepř. Touto směsí polijeme maso, promícháme a necháme půl hodiny marinovat.

2

Rozehřejeme ve woku rostlinný olej a dáme smažit rozetřený česnek a maso i s marinádou. Smažíme 3 minuty. Přidáme rozčtvrcené vodní kaštany a pokrájenou papriku a minutu smažíme, přidáme zbývající sójovou omáčku, vinný ocet a promícháme. Přidáme sezamový olej a povaříme za neustálého míchání dvě minuty.

3

Podáváme teplé.

Poznámka

Doporučujeme podávat s rýží nebo nudlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept