Indické kebaby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indické kebaby
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 35313 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Fenyklová semínka |
1 kávová lžička | Garam masala |
750 g | Jehněčí plec |
1 kávová lžička | Koriandr celý |
1 kávová lžička | Kurkuma |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Skořice celá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 123,8mg |
Draslík | 684,4mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chilli koření mleté, Citronová šťáva, Citrony, Jehněčí plec, Koriandr celý, Kurkuma, Olej rostlinný, Skořice celá, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fenyklová semínka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Indické kebaby postup přípravy receptu:
1 | Rozmixujeme dohromady zázvor, bobkový list, semínka koriandru, skořici, sůl, mleté chilli a semínka fenyklu. Tuto směs smícháme v míse s garam masalou, kurkumou, olejem a citronovu šťávou. |
2 | Maso pokrájíme na plátky a necháme marinovat v míse se směsí cca hodinu. Poté je rozložíme do pekáče a pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut. |
3 | Napícháme vždy 3 kusy na grilovací jehlu, ozdobíme citronem a podáváme horké. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Citron nakrájený na čtvrtky použijeme na ozdobu. Doporučujeme podávat s chlebem.