Jednoduchý recept

Jehněčí kebaby marocké

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 135 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35315

Ingredience

0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule červená
2 ks Citrony
4 ks Cuketa
450 g Jehněčí maso
0,5 kávová lžička Kmín mletý
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Zázvor mletý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 294 kcal
Kilojoule 1 229kJ
3% Sacharidy 12 g
23% Tuky 17 g
0% Sodík 7 mg
25% Bílkoviny 14 g

Jehněčí kebaby marocké postup přípravy receptu:

1

Maso pokrájíme na stejné kousky. V míse smícháme olej, chilli, citronovou šťávu a kůru, rozetřený česnek, zázvor, koriandr a kmín. Do této marinády dáme maso a promícháme. Zakryjeme mísu a necháme marinovat 2 hodiny.

2

Na 8 dílů nařízneme citron a cibuli.

3

Z cuket odřízneme slupky na tenké dlouhé proužky a pak je pokrájíme na silnější kolečka.

4

Vyndáme maso z marinády a napícháme maso střídavě s citronem, cibulí a cuketou na grilovací jehly.

5

Opékáme kebaby 10 minut, často obracíme a potíráme zbylou marinádou.

6

Podáváme teplé.

Poznámka

Doporučujeme podávat na kuskusu. 1 citron do marinády - s kůrou a šťávou

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept