Jehněčí se saté omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí se saté omáčkou
Jehněčí se saté omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35316 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
450 g | Jehněčí hřbet |
1 polévková lžíce | Kari pasta |
0,5 kávová lžička | Kmín mletý |
1,5 dl | Kokosové mléko |
1 kávová lžička | Limetková šťáva |
6 polévková lžíce | Máslo arašídové |
1 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 81,0mg |
Draslík | 492,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Jehněčí hřbet, Kokosové mléko, Limetková šťáva, Máslo arašídové, Olej kukuřičný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kari pasta, Kmín mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí se saté omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso pokrájíme na kousky a dáme do větší mísy. V misce smícháme kokosové mléko, rozetřený česnek, kari pastu, mleté chilli a kmín. Směsí přelijeme maso, promícháme a necháme 30 minut marinovat. |
2 | Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme arašídové máslo, vodu, limetkovou šťávu a rajčatový protlak. Vznikne nám omáčka saté. |
3 | Maso napícháme na dřevěné grilovací jehly a marinádu uschováme. Opékáme na horkém grilu 8 minut a jednou maso obrátíme. |
4 | Do woku vlijeme uschovanou marinádu a povaříme 5 minut. |
5 | Podáváme opečené jehněčí s omáčkou saté. |