Recept

Telecí játra dušená v pivu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35319

Ingredience

800 g Játra telecí
80 ml Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka sójová
250 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
200 g Pórek
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
0,5 kávová lžička Sůl
50 ml Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 527 kcal
Kilojoule 2 205kJ
5% Sacharidy 20 g
40% Tuky 30 g
13% Sodík 262 mg
73% Bílkoviny 41 g

Telecí játra dušená v pivu postup přípravy receptu:

1

Játra nakrájíme na plátky, pórek nakrájíme na kolečka.

2

V rozpáleném oleji osmažíme pórek, přidáme játra a smažíme po obou stranách. Poté podlijeme pivem, přisypeme zázvor, promícháme a pod poklicí dusíme, až jsou játra měkká.

3

Do omáčky vmícháme solamyl rozmíchaný v trošce vody a chvíli povaříme. Před podáváním ochutíme solí a sojovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept