Telecí játra dušená v pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra dušená v pivu
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35319 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Játra telecí |
80 ml | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
250 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
200 g | Pórek |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 ml | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 668,0mg |
Draslík | 726,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra telecí, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Pórek, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí játra dušená v pivu postup přípravy receptu:
1 | Játra nakrájíme na plátky, pórek nakrájíme na kolečka. |
2 | V rozpáleném oleji osmažíme pórek, přidáme játra a smažíme po obou stranách. Poté podlijeme pivem, přisypeme zázvor, promícháme a pod poklicí dusíme, až jsou játra měkká. |
3 | Do omáčky vmícháme solamyl rozmíchaný v trošce vody a chvíli povaříme. Před podáváním ochutíme solí a sojovou omáčkou. |