Jednoduchý recept

Červená vinná omáčka Barolo

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 3532
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

300 g Cibule perlová
1 kávová lžička Citronová šťáva
3 polévková lžíce Omáčka hnědá univerzální (UHO)
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tymián sušený
400 ml Víno červené
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 229 kcal
Kilojoule 956kJ
2% Sacharidy 8 g
16% Tuky 12 g
14% Sodík 273 mg
7% Bílkoviny 4 g

Červená vinná omáčka Barolo postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a necháme na ní zesklovatět cibulky.

2

Poté přilijeme víno, přidáme nasekaný tymián a provaříme do zhoustnutí. Zjemníme zakysanou smetanou a základní hnědou omáčkou. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

3

Omáčka je vhodná k rybám, zejména k pečené makrele.

Poznámka

Hnědou omáčku připravíme viz recept "Základní hnědá omáčka"

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept