Jehněčí kotletky na rozmarýnu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotletky na rozmarýnu
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35322 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
8 ks | Jehněčí kotlety |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
1 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 851,3mg |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 628,8mg |
Vláknina | 238,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Jehněčí kotlety, Rozmarýn čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř citronový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotletky na rozmarýnu postup přípravy receptu:
1 | Z kotletek odřízneme maso tak, abychom obnažili špičku kosti. Do mísy dáme citronovou šťávu, olej, citronový pepř, rozetřený česnek a rozšleháme, aby se vše spojilo. Do mísy dáme snítky rozmarýnu a na ně položíme kotletky. |
2 | Necháme hodinu marinovat a jednou obrátíme. |
3 | Kotletky vyndáme z marinády a kolem každé kosti obtočíme kousek staniolu, aby se nespálila. |
4 | Na rošt dáme snítky rozmarýnu a na ně kotletky a grilujeme 15 minut, jednou obrátíme. |
5 | Podáváme teplé. |
Poznámka
Doporučujeme podávat se zeleninovým salátem a brambory zapečenými ve slupce.