Recept

Noky z piva sypané eidamem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 35324
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

80 g Máslo čerstvé
400 g Mouka pšeničná hrubá
200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
150 g Sýr Eidam cihla 30%
3 ks Vejce slepičí
Na vaření noků
0,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 668 kcal
Kilojoule 2 795kJ
21% Sacharidy 76 g
37% Tuky 28 g
9% Sodík 173 mg
48% Bílkoviny 27 g

Noky z piva sypané eidamem postup přípravy receptu:

1

Vejce rozšleháme v pivu, smícháme s moukou, solí a vypracujeme hladké těsto. Namočenou lžičkou vykrajujeme malé nočky, které zavařujeme do vroucí osolené vody.

2

Když noky vyplavou (promícháme je ode dna, aby se nepřichytily), vybereme je děrovanou naběračkou, v cedníku necháme okapat.

3

Servírujeme s máslem a sypané strouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept