Jednoduchý recept

Jehněčí na chilli

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35327

Ingredience

1 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr třtinový
1 ks Fenykl sladký - hlíza
450 g Jehněčí maso
2 polévková lžíce Ocet rýžový
2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Olej sezamový
2 polévková lžíce Omáčka Hoisin
1 polévková lžíce Omáčka sójová
4 polévková lžíce Voda pitná
2 kávová lžička Zázvor mletý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 354 kcal
Kilojoule 1 480kJ
4% Sacharidy 14 g
28% Tuky 21 g
5% Sodík 100 mg
25% Bílkoviny 14 g

Jehněčí na chilli postup přípravy receptu:

1

Na kostky pokrájíme maso a dáme do skleněné mísy. V jiné míse smícháme sójovou omáčku, omáčku hoisin, česnek, zázvor a směs nalijeme na maso a promícháme.

2

Necháme marinovat 20 minut.

3

Rozehřejeme olej v předehřátém woku a osmahneme maso. Přidáme pokrájenou cibuli a fenykl a smažíme 2 minuty. Vmícháme vodu, přikryjeme pokličkou a povaříme 3 minuty.

4

Do pánvičky dáme pokrájenou chilli papričku, rýžový vinný ocet, třtinový cukr, podzemnicový olej a sezamový olej. Povaříme vše 4 minuty, vznikne nám omáčka.

5

Maso dáme na servírovací mísu, zalijeme lehce omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept