Jehněčí na chilli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí na chilli
Jehněčí na chilli
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35327 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Cukr třtinový |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
450 g | Jehněčí maso |
2 polévková lžíce | Ocet rýžový |
2 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
2 polévková lžíce | Omáčka Hoisin |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
2 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 90,1mg |
Draslík | 354,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Cukr třtinový, Olej arašídový (podzemnicový), Olej rostlinný, Olej sezamový, Omáčka Hoisin, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Jehněčí maso, Ocet rýžový , Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí na chilli postup přípravy receptu:
1 | Na kostky pokrájíme maso a dáme do skleněné mísy. V jiné míse smícháme sójovou omáčku, omáčku hoisin, česnek, zázvor a směs nalijeme na maso a promícháme. |
2 | Necháme marinovat 20 minut. |
3 | Rozehřejeme olej v předehřátém woku a osmahneme maso. Přidáme pokrájenou cibuli a fenykl a smažíme 2 minuty. Vmícháme vodu, přikryjeme pokličkou a povaříme 3 minuty. |
4 | Do pánvičky dáme pokrájenou chilli papričku, rýžový vinný ocet, třtinový cukr, podzemnicový olej a sezamový olej. Povaříme vše 4 minuty, vznikne nám omáčka. |
5 | Maso dáme na servírovací mísu, zalijeme lehce omáčkou a podáváme. |