Špíz se sýrem obalený v pivním těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špíz se sýrem obalený v pivním těstíčku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35329 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Chléb celozrnný pšenično-žitný |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
120 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 266,7mg |
---|---|
Cholesterol | 167,7mg |
Draslík | 39,7mg |
Vláknina | 33,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb celozrnný pšenično-žitný, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špíz se sýrem obalený v pivním těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Starší chleba nakrájíme na kostičky, sýr nakrájíme na stejné kostičky a střídavě napícháme na jehly. |
2 | Špíz namáčíme v těstíčku a osmažíme v oleji. |
3 | Těstíčko připravíme smícháním piva se žloutky, moukou, solí, pepřem a pevným sněhem z bílků. |