Jednoduchý recept

Bílá máslová omáčka

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3533

Ingredience

2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
200 ml Víno bílé
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 181 kcal
Kilojoule 755kJ
4% Sacharidy 16 g
12% Tuky 9 g
4% Sodík 71 mg
4% Bílkoviny 2 g

Bílá máslová omáčka postup přípravy receptu:

1

Šalotku nakrájíme na kostičky a podusíme na rozehřátém másle. Přilijeme bílé víno a ocet a vaříme, dokud se tekutina neodpaří asi na polovinu množství.

2

Poté omáčku procedíme přes síto a vrátíme do hrnce. Postupně zašleháme na kousky nakrájené máslo. Dochutíme solí,pepřem a zjemníme šlehanou smetanou.

3

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept