Recept

Guláš irský s knedlíčky

  • Irsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35330
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Brambory
2 ks Celer - nať
2 ks Cibule
750 g Jehněčí kotlety
60 g Kroupy ječné
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
90 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej rostlinný
25 g Ovesné vločky
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
1 špetka Sůl
0,3 dl Voda pitná
8,5 dl Vývar jehněčí

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 836 kcal
Kilojoule 3 500kJ
18% Sacharidy 64 g
52% Tuky 39 g
15% Sodík 300 mg
101% Bílkoviny 57 g

Guláš irský s knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Uděláme si knedlíčky - do velké mísy dáme ovesné vločky, mouku s kypřicím práškem, sůl a petrželku. Vmícháme rostlinný tuk a přilijeme vodu. Vypracujeme měkké nelepkavé těsto. Uděláme z něj 8 knedlíčků, zakryjeme a dáme stranou.

2

Rozehřejeme v pánvi rostlinný olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, mrkev, celer a pórek cca 5 minut. Přidáme vývar, jehněčí maso a ječné kroupy. Přivedeme k varu a poté zmírníme plamen. Přikryjeme pokličkou a 20 minut povaříme. Přidáme pokrájené brambory a dalších 20 minut povaříme. Do pánve vložíme knedlíčky a pod pokličkou povaříme 20 minut.

3

Osolíme, opepříme a podáváme ozdobené petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept