Guláš irský s knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš irský s knedlíčky
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35330 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Brambory |
2 ks | Celer - nať |
2 ks | Cibule |
750 g | Jehněčí kotlety |
60 g | Kroupy ječné |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
90 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
25 g | Ovesné vločky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
0,3 dl | Voda pitná |
8,5 dl | Vývar jehněčí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 167,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,1mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Jehněčí kotlety, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Ovesné vločky, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Kroupy ječné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Vývar jehněčí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš irský s knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Uděláme si knedlíčky - do velké mísy dáme ovesné vločky, mouku s kypřicím práškem, sůl a petrželku. Vmícháme rostlinný tuk a přilijeme vodu. Vypracujeme měkké nelepkavé těsto. Uděláme z něj 8 knedlíčků, zakryjeme a dáme stranou. |
2 | Rozehřejeme v pánvi rostlinný olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, mrkev, celer a pórek cca 5 minut. Přidáme vývar, jehněčí maso a ječné kroupy. Přivedeme k varu a poté zmírníme plamen. Přikryjeme pokličkou a 20 minut povaříme. Přidáme pokrájené brambory a dalších 20 minut povaříme. Do pánve vložíme knedlíčky a pod pokličkou povaříme 20 minut. |
3 | Osolíme, opepříme a podáváme ozdobené petrželkou. |