Špíz ze sýrů v pivním těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špíz ze sýrů v pivním těstíčku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35331 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
300 g | Chléb celozrnný pšenično-žitný |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
120 ml | Olej rostlinný |
150 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
100 g | Sýr Eidam uzený 45% |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 163,9mg |
Draslík | 117,9mg |
Vláknina | 157,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb celozrnný pšenično-žitný, Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Eidam cihla 30%, Sýr Eidam uzený 45%, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špíz ze sýrů v pivním těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Sýry a starší chléb nakrájíme na stejné kostičky a napícháme střídavě na jehly. Poté obalíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji. |
2 | Těstíčko připravíme smícháním piva, vajec, mouky a česneku utřeného se solí. |