Recept

Vepřové žebírko v těstíčku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 35332

Ingredience

200 g Brambory
2 kávová lžička Kari koření
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Strouhanka
200 g Sádlo vepřové škvařené
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
700 g Vepřové kotlety
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 519 kcal
Kilojoule 2 170kJ
2% Sacharidy 8 g
61% Tuky 46 g
10% Sodík 194 mg
50% Bílkoviny 28 g

Vepřové žebírko v těstíčku postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme do mísy, kam přidáme vejce, prolisovaný česnek, mouku, sůl, pepř, dobře lžící promícháme a podle potřeby přisypeme strouhanku.

2

Maso nakrájíme na širší plátky, okraje nařízneme, obalíme v kari koření a na pánvi v rozpáleném sádle zprudka osmažíme a dáváme stranou, aby vychladlo. Osmažené maso obalíme nejdříve v nastrouhaném sýru, potom v bramborákovém těstíčku a opět dáváme na pánev, kde pozvolna pečeme.

Poznámka

Žebírka podáváme s bramborovou kaši a pikantním zeleninovým salátem. Ozdobíme plátkem citronu, kterým můžeme pokapat žebírka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept