Vepřové žebírko v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové žebírko v těstíčku
Vepřové žebírko v těstíčku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 35332 |
Ingredience
200 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Kari koření |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Sádlo vepřové škvařené |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
700 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 162,3mg |
Draslík | 582,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 97,7mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kari koření, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové žebírko v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme do mísy, kam přidáme vejce, prolisovaný česnek, mouku, sůl, pepř, dobře lžící promícháme a podle potřeby přisypeme strouhanku. |
2 | Maso nakrájíme na širší plátky, okraje nařízneme, obalíme v kari koření a na pánvi v rozpáleném sádle zprudka osmažíme a dáváme stranou, aby vychladlo. Osmažené maso obalíme nejdříve v nastrouhaném sýru, potom v bramborákovém těstíčku a opět dáváme na pánev, kde pozvolna pečeme. |
Poznámka
Žebírka podáváme s bramborovou kaši a pikantním zeleninovým salátem. Ozdobíme plátkem citronu, kterým můžeme pokapat žebírka.