Jehněčí s omáčkou houbovou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí s omáčkou houbovou
Jehněčí s omáčkou houbovou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35333 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli omáčka |
350 g | Jehněčí maso |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Olej sezamový |
4 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
3 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
175 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 315,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 833,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Olej rostlinný, Olej sezamový, Víno rýžové čínské, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Omáčka sojová světlá, Pórek, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí s omáčkou houbovou postup přípravy receptu:
1 | Na nudličky pokrájíme maso. Rozehřejeme olej v předehřátém woku, přidáme jehněčí nudličky, pokrájený pórek, rozetřený česnek a smažíme 3 minuty za stálého míchání. |
2 | V misce smícháme Solamyl, čínské rýžové víno, sójovou omáčku, vodu a chilli omáčku. Vznikne nám omáčka. |
3 | Do woku přidáme pokrájené žampiony a minutu smažíme. Vmícháme připravenou omáčku a povaříme cca 3 minuty. |
4 | Zastříkneme sezamovým olejem a podáváme horké. |