Jednoduchý recept

Grilované motýlky jehněčí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 435 minut
Doba přípravy: 375 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35334
Kategorie: Maso

Ingredience

8 polévková lžíce Balsamico ocet
2 stroužek Česnek
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Cukr třtinový
1,8 kg Jehněčí kýta
4 polévková lžíce Máta
1,5 dl Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

68% Kalorie 1,350 kcal
Kilojoule 5 647kJ
4% Sacharidy 14 g
141% Tuky 106 g
20% Sodík 394 mg
147% Bílkoviny 83 g

Grilované motýlky jehněčí postup přípravy receptu:

1

Vykostěnou kýtu otevřeme tak, aby tvarem připomínala motýla, každou propíchneme dvěma grilovacími jehlami, abychom s nimi mohli na grilu lépe manipulovat.

2

V nekovové míse smícháme citronovou šťávu a kůru, ocet balsamico, mátu, česnek, olej, cukr, sůl a pepř. Do mísy vložíme maso a několikrát obrátíme, aby byla marináda všude. Necháme marinovat 6 hodin. Poté maso vyndáme a marinádu uschováme na potírání.

3

Maso dáme na rožeň a po každé straně opékáme 30 minut, jednou obrátíme a potřeme marinádou.

4

Propečené maso dáme na prkénko, odstraníme jehly a maso pokrájíme a podáváme horké.

Poznámka

Z citronu nastrouháme kůru a použijeme šťávu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept