Grilované motýlky jehněčí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 435 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované motýlky jehněčí
Celkový čas: | 435 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 375 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35334 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1,8 kg | Jehněčí kýta |
4 polévková lžíce | Máta |
1,5 dl | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 297,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,8mg |
Vitamín E | 15,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Citrony, Cukr třtinový, Jehněčí kýta, Máta, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované motýlky jehněčí postup přípravy receptu:
1 | Vykostěnou kýtu otevřeme tak, aby tvarem připomínala motýla, každou propíchneme dvěma grilovacími jehlami, abychom s nimi mohli na grilu lépe manipulovat. |
2 | V nekovové míse smícháme citronovou šťávu a kůru, ocet balsamico, mátu, česnek, olej, cukr, sůl a pepř. Do mísy vložíme maso a několikrát obrátíme, aby byla marináda všude. Necháme marinovat 6 hodin. Poté maso vyndáme a marinádu uschováme na potírání. |
3 | Maso dáme na rožeň a po každé straně opékáme 30 minut, jednou obrátíme a potřeme marinádou. |
4 | Propečené maso dáme na prkénko, odstraníme jehly a maso pokrájíme a podáváme horké. |
Poznámka
Z citronu nastrouháme kůru a použijeme šťávu.