Jednoduchý recept

Jehněčí na pěti kořeních

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35338

Ingredience

6 ks Cibulka jarní
175 g Fazolové lusky zelené
625 g Jehněčí maso
2 kávová lžička Koření pěti vůní
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Sherry brandy
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 716kJ
3% Sacharidy 10 g
32% Tuky 24 g
3% Sodík 67 mg
34% Bílkoviny 19 g

Jehněčí na pěti kořeních postup přípravy receptu:

1

Pokrájíme maso na nudličky, dáme do mísy, přidáme směs pěti koření a špetku soli, promícháme, zakryjeme a necháme hodinu marinovat.

2

Rozehřejeme ve woku polovinu oleje, přidáme maso a smažíme 4 minuty za neustálého míchání. Poté vyndáme a dáme stranou. Do woku přilijeme zbývající olej, přidáme pokrájené papriky a jarní cibulky. Smažíme 3 minuty, přidáme pokrájené fazolky a minutu mícháme.

3

Do woku přidáme sójovou omáčku a sherry, když se prohřejí tekutiny, přidáme do woku nudličky i se šťávou, která z nich vytekla. Povaříme 2 minuty, aby se maso prohřálo. Osolíme a opepříme.

4

Podáváme horké.

Poznámka

Doporučujeme podávat s čínskými nudlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept