Rajčátka s mozzarellou jako lízátka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčátka s mozzarellou jako lízátka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 35340 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
120 g | Mozzarella |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
12 ks | Rajčata Cherry |
1 polévková lžíce | Tapenáda se zelenými olivami |
1 polévková lžíce | Bazalka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 227,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 26,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Bazalka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Petržel - nať, Rajčata Cherry, Tapenáda se zelenými olivami mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej olivový extra panenský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčátka s mozzarellou jako lízátka postup přípravy receptu:
1 | Z třešňových cherry rajčátek odřízneme ostrým nožem přibližně centimetrový vršek a kulatým vykrajovátkem na melouny odstraníme střed rajčat se semeny. Po okapání nandáme do otvoru každého rajčátka malé množství tapenády a vsuneme kuličku mozzarelly. |
2 | Kůru z citronu, olivový olej a petrželku či bazalku promícháme v misce a v této směsi omočíme konec rajčátka s mozzarellou. |
3 | Následně napíchneme každé rajčátko zespodu 10 cm dlouhou bambusovou špejlí tak, aby nahoře nevyčnívala, a tím v něm upevníme sýr. Špejle s rajčátky umístíme po třech do skleniček, aby vypadaly jako lízátka. |
Poznámka
Tapenáda je pasta ze zelených nebo černých oliv a lze ji zakoupit. V jednodušší verzi můžeme napíchat na špejle vždy dvě rajčátka a mezi ně mozzarellovou kuličku a na talířku je přelít bazalkovým olejem.