Jednoduchý recept

Hermelín plněný žampiony s pivní omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 35342

Ingredience

120 ml Olej rostlinný
480 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
Na náplň
1 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
60 g Ořechy vlašské
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
400 g Žampiony čerstvé
Na omáčku
60 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 751 kcal
Kilojoule 3 144kJ
3% Sacharidy 12 g
87% Tuky 65 g
5% Sodík 104 mg
55% Bílkoviny 31 g

Hermelín plněný žampiony s pivní omáčkou postup přípravy receptu:

1

Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať jemně nasekáme, vlašské ořechy umeleme. Hermelíny podélně rozkrojíme a vnitřky opatrně vydlabeme. Vydlabaný sýr odložíme.

2

Na másle zpěníme cibuli, přidáme žampiony, sůl a zhruba 10 minut dusíme. Poté vmícháme ořechy a petrželovou nať. Směs necháme zchladnout. Poté jí plníme vydlabané půlky hermelínů, které po naplnění opět spojíme, sepneme párátky a obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Než začneme hermelíny smažit v oleji, připravíme pivní omáčku.

3

Na másle rozehřejeme odložený vydlabaný vnitřek hermelínů, rozpustíme, přimícháme petrželovou nať, rozředíme pivem a mícháme dohladka.

4

Smažené hermelíny servírujeme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept