Hermelín plněný žampiony s pivní omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hermelín plněný žampiony s pivní omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 35342 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
120 ml | Olej rostlinný |
480 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
Na náplň | |
---|---|
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
60 g | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 g | Žampiony čerstvé |
Na omáčku | |
60 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 437,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 3,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Cibule, Ořechy vlašské, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Hermelín (Camember, Encián), Máslo čerstvé, Petržel - nať, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hermelín plněný žampiony s pivní omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať jemně nasekáme, vlašské ořechy umeleme. Hermelíny podélně rozkrojíme a vnitřky opatrně vydlabeme. Vydlabaný sýr odložíme. |
2 | Na másle zpěníme cibuli, přidáme žampiony, sůl a zhruba 10 minut dusíme. Poté vmícháme ořechy a petrželovou nať. Směs necháme zchladnout. Poté jí plníme vydlabané půlky hermelínů, které po naplnění opět spojíme, sepneme párátky a obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Než začneme hermelíny smažit v oleji, připravíme pivní omáčku. |
3 | Na másle rozehřejeme odložený vydlabaný vnitřek hermelínů, rozpustíme, přimícháme petrželovou nať, rozředíme pivem a mícháme dohladka. |
4 | Smažené hermelíny servírujeme přelité omáčkou. |