Špízy s olomouckými tvarůžky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízy s olomouckými tvarůžky
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 35343 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
400 g | Klobása ostravská |
120 ml | Olej rostlinný |
400 g | Tvarůžky olomoucké malé |
Na těstíčko | |
---|---|
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
200 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 92,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása ostravská, Tvarůžky olomoucké malé, Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špízy s olomouckými tvarůžky postup přípravy receptu:
1 | Olomoucké tvarůžky rozpůlíme, cibuli a klobásu nakrájíme na kolečka. Na jehly střídavě napichujeme sýr, cibuli a klobásu. Poté namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji. |
2 | Těstíčko připravíme ušleháním vajec s pivem a moukou do hladka. |