Recept

Bramborák s houbami a pivem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35344

Ingredience

800 g Brambory
12,6 g Houby sušené
0,3 kávová lžička Kmín mletý
0,5 polévková lžíce Majoránka
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
100 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 206 kcal
Kilojoule 863kJ
9% Sacharidy 31 g
7% Tuky 5 g
10% Sodík 205 mg
17% Bílkoviny 9 g

Bramborák s houbami a pivem postup přípravy receptu:

1

Sušené houby předem namočíme do piva a necháme nabobtnat. Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a přes síto necháme okapat, česnek utřeme se solí.

2

V míse smícháme brambory, česnek, pokrájené namočené houby i s pivem, rozšlehaná vejce, pepř, sůl, mletý kmín, majoránku a mouku.

3

Na malém množství oleje postupně smažíme malé bramboráky dozlatova. Olej doléváme podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept