Pivní palačinky plněné dušenou hlívou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní palačinky plněné dušenou hlívou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35346 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
250 g | Hlíva ústřičná |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na palačinky | |
---|---|
50 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
3 ks | Vejce slepičí |
Na osmažení | |
100 ml | Olej slunečnicový |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 343,5mg |
Draslík | 167,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Vejce slepičí, Olej slunečnicový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Pepř černý mletý, Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pivní palačinky plněné dušenou hlívou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme najemno, hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme hlívu, sůl, pepř, zamícháme a dusíme, až je hlíva měkká a šťáva je vydušená. Poté vmícháme jedno vejce a usmažíme. |
2 | V mezičase usmažíme na másle tenké palačinky z pivního těsta. V míse ušleháme pivo, vejce, sůl a mouku. |
3 | Hotové palačinky plníme houbovou směsí a palačinky dobře zabalíme. Poté je ponoříme do rozšlehaného vejce a smažíme na oleji. |