Recept

Smažené houbové šišky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 35347

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Houby čerstvé
50 g Máslo čerstvé
100 ml Olej slunečnicový
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
30 g Pšeničná krupice
2 ks Rohlíky bílé
50 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na obalení
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Strouhanka
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 811 kcal
Kilojoule 3 392kJ
17% Sacharidy 61 g
72% Tuky 54 g
21% Sodík 411 mg
38% Bílkoviny 21 g

Smažené houbové šišky postup přípravy receptu:

1

Houby nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme najemno, rohlíky rozkrájíme na kostky a namočíme v pivu, petrželovou nať jemně nasekáme.

2

Na másle zpěníme cibuli, přidáme houby a dusíme, až se šťáva vydusí. Poté houby umeleme a v míse smícháme s vymačkanými rohlíky i s pivem, s rozšlehaným vejcem, petrželovou natí, strouhankou, krupicí, solí a pepřem. Umícháme kompaktní hmotu, tvoříme z ní menší šišky, které obalíme v trojobalu a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept