Smažené houbové šišky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené houbové šišky
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 35347 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Houby čerstvé |
50 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Olej slunečnicový |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
30 g | Pšeničná krupice |
2 ks | Rohlíky bílé |
50 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na obalení | |
---|---|
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 183,6mg |
Draslík | 921,5mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 189,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 14,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Pšeničná krupice, Rohlíky bílé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené houbové šišky postup přípravy receptu:
1 | Houby nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme najemno, rohlíky rozkrájíme na kostky a namočíme v pivu, petrželovou nať jemně nasekáme. |
2 | Na másle zpěníme cibuli, přidáme houby a dusíme, až se šťáva vydusí. Poté houby umeleme a v míse smícháme s vymačkanými rohlíky i s pivem, s rozšlehaným vejcem, petrželovou natí, strouhankou, krupicí, solí a pepřem. Umícháme kompaktní hmotu, tvoříme z ní menší šišky, které obalíme v trojobalu a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. |