Kukuřičné koláčky se sardelkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kukuřičné koláčky se sardelkami
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 35349 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Bazalka sušená |
75 g | Mouka kukuřičná |
25 g | Mouka pšeničná hladká |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
10 ks | Olivy černé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
5 ks | Sardelové řezy |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
2 kávová lžička | Pažitka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 63,8mg |
Draslík | 574,1mg |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 53,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Sardelové řezy, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bazalka sušená, Mouka kukuřičná, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kukuřičné koláčky se sardelkami postup přípravy receptu:
1 | Těsto vytvoříme smícháním obou druhů mouky a 1 lžíce oleje, osolíme a přidáme malé množství vody. Těsto se nesmí lepit na pracovní plochu a lze z něj vytvořit kuličku, která nebude praskat. Z těsta vytvarujeme 8 až 10 kuliček, zploštíme je a opečeme na pánvi na dvou lžících olivového oleje. |
2 | Spaříme a oloupeme rajče, zbavíme jej přebytečné šťávy a semínek a nakrájíme ho na malé kousky, které smícháme se zbývajícím olivovým olejem, bazalkou, solí a pepřem. |
3 | Sardelové filety přepůlíme a každou půlku položíme na upečený koláček, přidáme rajčatovou směs a plátky oliv. Takto připravené koláčky ozdobíme posekanou čerstvou pažitkou. |
Poznámka
Bazalku můžeme nahradit oreganem.