Jednoduchý recept

Jehněčí s cibulí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35351

Ingredience

1 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
3 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Hřebíček
750 g Jehněčí maso
1,8 dl Jogurt bílý
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
0,5 kávová lžička Kurkuma
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
3 dl Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 472 kcal
Kilojoule 1 973kJ
3% Sacharidy 11 g
37% Tuky 28 g
11% Sodík 227 mg
42% Bílkoviny 23 g

Jehněčí s cibulí postup přípravy receptu:

1

Rostlinný olej rozehřejeme ve velké pánvi a přidáme pokrájenou cibuli a rozetřený česnek. Smažíme 3 minuty. Přidáme pokrájené jehněčí maso a osmahneme po obou stranách. Vyndáme z pánve a dáme stranou. Přidáme mleté chilli, chilli papričky, zázvor, kurkumu a 30 vteřin osmahneme. Přidáme sůl, pepř, hřebíček, jogurt, skořici a vodu. Dáme zpět do pánve maso, přivedeme k varu a povaříme 10 minut.

2

Směs přendáme do zapékací mísy a bez pokličky zapékáme v předehřáté troubě 40 minut. Je-li třeba přidat sůl, pepř nebo cibuli, tak přidáme a zapékáme ještě 40 minut.

3

Přidáme čerstvý koriandr a citronovou šťávu.

4

Podáváme horké.

Poznámka

Doporučujeme podávat s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept