Jehněčí s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí s cibulí
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35351 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Hřebíček |
750 g | Jehněčí maso |
1,8 dl | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 156,3mg |
Draslík | 235,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Chilli paprička, Cibule, Citronová šťáva, Hřebíček, Jogurt bílý, Koriandr čerstvý, Kurkuma, Olej rostlinný, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Rostlinný olej rozehřejeme ve velké pánvi a přidáme pokrájenou cibuli a rozetřený česnek. Smažíme 3 minuty. Přidáme pokrájené jehněčí maso a osmahneme po obou stranách. Vyndáme z pánve a dáme stranou. Přidáme mleté chilli, chilli papričky, zázvor, kurkumu a 30 vteřin osmahneme. Přidáme sůl, pepř, hřebíček, jogurt, skořici a vodu. Dáme zpět do pánve maso, přivedeme k varu a povaříme 10 minut. |
2 | Směs přendáme do zapékací mísy a bez pokličky zapékáme v předehřáté troubě 40 minut. Je-li třeba přidat sůl, pepř nebo cibuli, tak přidáme a zapékáme ještě 40 minut. |
3 | Přidáme čerstvý koriandr a citronovou šťávu. |
4 | Podáváme horké. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s chlebem.