Vanilkový cheesecake - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vanilkový cheesecake
Vanilkový cheesecake
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 35353 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
210 g | Cukr krupice |
1 ks | Kiwi |
60 g | Máslo čerstvé |
225 g | Sušenky BeBe světlé jemné |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
675 g | Tvaroh tučný |
4 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 161,7mg |
Draslík | 127,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 209,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Tresť vanilková, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kiwi, Máslo čerstvé, Sušenky BeBe světlé jemné, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vanilkový cheesecake postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku zvolna rozpustíme máslo, přidáme najemno rozdrobené sušenky, lžíci cukru a vše promícháme, aby se směs spojila. Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem (nebo vymažeme tukem) a po dně i na stranách rozprostřeme a vmáčkneme připravenou směs. |
2 | Tvaroh, žloutky, 150 g cukru a vanilkovou tresť utřeme do hladka. Zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
3 | Těsto vlijeme do formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. Vyjmeme a necháme 10 minut stát. |
4 | V misce promícháme zakysanou smetanu se zbylým cukrem, vlijeme na koláč a uhladíme. Příkon tepla v troubě zvýšíme na 220 stunů Celsia a koláč pečeme ještě 5 minut. |
5 | Po upečení necháme vychladnout na mřížce a po vychladnutí uložíme do chladničky nejméně na 6 hodin. |
6 | Před podáváním povrch koláče ozdobíme plátky oloupaného kiwi. |