Zapékané jehněčí medailonky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané jehněčí medailonky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35354 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
500 g | Jehněčí kýta |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 15,1mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Jehněčí kýta, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané jehněčí medailonky postup přípravy receptu:
1 | Z masa odstraníme lůj. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. |
2 | Osolíme a opepříme obě strany medailonků a položíme na pekáč. Na každý dáme vrstvu pokrájené cibule, mrkve a brambor. Brambory navrch potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme špetkou rozmarýnu. |
3 | Medailonky zapékáme v troubě 30 minut, aby byly měkké. |
4 | Hotové necháme okapat a servírujeme na talíře. Ozdobíme rozmarýnem a podáváme. |