Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 35357

Ingredience

50 g Anglická slanina
5 krajíc Chléb konzumní
4 ks Cibule
1,5 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Feferony
4 dl Hovězí vývar základní
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 ks Paprika červená
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
200 g Rajčata
700 g Skopové maso přední
2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
0,5 polévková lžíce Sůl
4 stroužek Česnek
odvarem
2 polévková lžíce Saturejka
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 884 kcal
Kilojoule 3 698kJ
18% Sacharidy 63 g
73% Tuky 55 g
40% Sodík 801 mg
68% Bílkoviny 38 g

Beraní guláš od bači postup přípravy receptu:

1

Papriky s rajčaty a feferonku omyjeme. Papriky s feferonkou rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Slaninu pokrájíme na kostičky. Oloupané cibule drobně pokrájíme.

2

Maso z berana vykostíme, odblaníme, zbavíme žilek, pořádně omyjeme a přelijeme odvarem ze saturejky. Pak ho nakrájíme na kostky velikosti sousta.

3

V hrnci si rozpálíme vepřové sádlo, na kterém slaninu vysmažíme dozlatova, přidáme cibuli, zpěníme ji a následně usmažíme do zlatohněda. Přidáme maso, promícháme, zakryjme poklicí a dusíme za občasného promíchání přibližně 10-15 minut. Když se maso začne smažit, posypeme ho solí, sladkou a pálivou paprikou, pepřem, promícháme a podlijeme hovězím bujonem a přidáme jeden krajíc obyčejného polotvrdého chleba. Ten se nám během dušení rozvaří místo mouky.

4

Pod pokličkou maso dusíme dalších 20 minut, pak přidáme zeleninu, promícháme a dále dusíme. Když je maso téměř měkké, přimícháme rajčatový protlak, dochutíme solí, cukrem a česnekem.

5

Guláš od bači podáváme horký s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept