Beraní guláš od bači - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Beraní guláš od bači
Beraní guláš od bači
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 35357 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
4 stroužek | Česnek |
5 krajíc | Chléb konzumní |
4 ks | Cibule |
1,5 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Feferony |
4 dl | Hovězí vývar základní |
2 ks | Paprika červená |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
200 g | Rajčata |
2 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
700 g | Skopové maso přední |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
odvarem | |
---|---|
2 polévková lžíce | Saturejka |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 148,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,5mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Feferony, Hovězí vývar základní, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Saturejka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Paprika mletá pálivá, Protlak rajčatový, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Beraní guláš od bači postup přípravy receptu:
1 | Papriky s rajčaty a feferonku omyjeme. Papriky s feferonkou rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Slaninu pokrájíme na kostičky. Oloupané cibule drobně pokrájíme. |
2 | Maso z berana vykostíme, odblaníme, zbavíme žilek, pořádně omyjeme a přelijeme odvarem ze saturejky. Pak ho nakrájíme na kostky velikosti sousta. |
3 | V hrnci si rozpálíme vepřové sádlo, na kterém slaninu vysmažíme dozlatova, přidáme cibuli, zpěníme ji a následně usmažíme do zlatohněda. Přidáme maso, promícháme, zakryjme poklicí a dusíme za občasného promíchání přibližně 10-15 minut. Když se maso začne smažit, posypeme ho solí, sladkou a pálivou paprikou, pepřem, promícháme a podlijeme hovězím bujonem a přidáme jeden krajíc obyčejného polotvrdého chleba. Ten se nám během dušení rozvaří místo mouky. |
4 | Pod pokličkou maso dusíme dalších 20 minut, pak přidáme zeleninu, promícháme a dále dusíme. Když je maso téměř měkké, přimícháme rajčatový protlak, dochutíme solí, cukrem a česnekem. |
5 | Guláš od bači podáváme horký s chlebem. |