Jehněčí s kůrčičkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí s kůrčičkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35358 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Hořčice |
350 g | Jehněčí krkovice |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1,5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Omáčka křenová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 70,3mg |
Draslík | 286,2mg |
Vláknina | 43,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Jehněčí krkovice, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Omáčka křenová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí s kůrčičkou postup přípravy receptu:
1 | V nekovové míse smícháme hořčici, lžíci oleje, cukr, mouku, sůl, pepř a křenovou omáčku. Vše promícháme. Maso obalíme ve směsi. |
2 | Hliníkovou fólii potřeme lehce olejem a důkladně do ní zabalíme maso. 30 minut opékáme na roštu a občas balíček obrátíme. Poté fólii rozbalíme, přelijeme šťávou z masa a ještě na fólii rozbalené pečeme 15 minut. |
3 | Maso vyndáme z fólie, položíme na talíř, pokrájíme na silnější plátky a podáváme. |