Jednoduchý recept

Pannacotta z podmáslí

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35359

Ingredience

85 g Cukr krupice
500 ml Mléko - podmáslí
2 polévková lžíce Pistácie
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Tresť vanilková
3 plátek Želatina
jahodová omáčka
225 g Jahody zahradní
3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
3 polévková lžíce Sirup javorový

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 539kJ
11% Sacharidy 39 g
28% Tuky 21 g
0% Sodík 3 mg
14% Bílkoviny 8 g

Pannacotta z podmáslí postup přípravy receptu:

1

Plátky želatiny namočíme do studené vody asi na 5 minut.

2

V kastrůlku svaříme smetanu s cukrem, odstavíme z plotny a vmícháme vanilkovou tresť. Přimícháme vymačkanou želatinu, promícháme, aby se rozpustila, a směs necháme trochu vychladnout. Nakonec vmícháme podmáslí.

3

Mističky nebo formičky propláchneme studenou vodou, vlijeme do nich připravenou hmotu a necháme vychladnout. Uložíme do chladničky na tak dlouho, aby se hmota zpevnila.

4

Na omáčku svaříme javorový sirup, pomerančovou šťávu a omyté, rozpůlené jahody. Zvolna povaříme 5 minut, odstavíme z plotny a rozmixujeme. Do podávání uchováme v chladničce.

5

Okraje dezertu uvolníme od stěn mističek a pannacottu vyklopíme na talířky. Přelijeme jahodovou omáčkou a ozdobíme nasekanými pistáciemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept