Pannacotta z podmáslí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pannacotta z podmáslí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 35359 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
85 g | Cukr krupice |
500 ml | Mléko - podmáslí |
2 polévková lžíce | Pistácie |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
3 plátek | Želatina |
jahodová omáčka | |
---|---|
225 g | Jahody zahradní |
3 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
3 polévková lžíce | Sirup javorový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 183,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 47,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pistácie, Tresť vanilková, Želatina, Jahody zahradní, Pomerančová šťáva, Sirup javorový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko - podmáslí, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pannacotta z podmáslí postup přípravy receptu:
1 | Plátky želatiny namočíme do studené vody asi na 5 minut. |
2 | V kastrůlku svaříme smetanu s cukrem, odstavíme z plotny a vmícháme vanilkovou tresť. Přimícháme vymačkanou želatinu, promícháme, aby se rozpustila, a směs necháme trochu vychladnout. Nakonec vmícháme podmáslí. |
3 | Mističky nebo formičky propláchneme studenou vodou, vlijeme do nich připravenou hmotu a necháme vychladnout. Uložíme do chladničky na tak dlouho, aby se hmota zpevnila. |
4 | Na omáčku svaříme javorový sirup, pomerančovou šťávu a omyté, rozpůlené jahody. Zvolna povaříme 5 minut, odstavíme z plotny a rozmixujeme. Do podávání uchováme v chladničce. |
5 | Okraje dezertu uvolníme od stěn mističek a pannacottu vyklopíme na talířky. Přelijeme jahodovou omáčkou a ozdobíme nasekanými pistáciemi. |