Chřestový salát s česnekovou omáčkou sypaný paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřestový salát s česnekovou omáčkou sypaný paprikou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35361 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
na omáčku | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
100 ml | Olej olivový jedlý |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Chřestový salát s česnekovou omáčkou sypaný paprikou | |
600 g | Chřest bílý |
1 kostka | Cukr kostkový |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 ks | Paprika červená |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 529,0mg |
Draslík | 442,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 110,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Pepř bílý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Chřest bílý, Paprika červená, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový jedlý, Cukr kostkový, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřestový salát s česnekovou omáčkou sypaný paprikou postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo a papriku nakrájíme na malé kousky. Chřest důkladně očistíme a uvaříme ve vroucí osolené vodě s kostkou cukru a lžící másla. Uvařený chřest necháme okapat a nakrájíme ho na menší kousky. Kousky chřestu rozložíme na talíře nebo misky, přelijeme česnekovou omáčkou, posypeme paprikou nakrájenou na malé kousky a na závěr talíře nebo misky obložíme osminkami natvrdo uvařených vajec. Nakonec salát posypeme sekanou pažitkou. |
2 | Příprava omáčky: |
3 | Žloutky utřeme do pěny a za stálého míchání přimícháváme olej. Směs ochutíme solí, bílým pepřem a utřeným česnekem. |