Recept

Řízky na dušené zelenině

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 35365
Kategorie: Brambory

Ingredience

50 g Celer bulvový
2 stroužek Česnek
200 g Kečup ostrý
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 ks Mrkev kořen
2 dl Olej slunečnicový
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
1 špetka Sůl
500 g Vepřová kýta
1 dl Víno bílé
2 dl Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 680 kcal
Kilojoule 2 844kJ
5% Sacharidy 18 g
167% Tuky 126 g
13% Sodík 270 mg
40% Bílkoviny 23 g

Řízky na dušené zelenině postup přípravy receptu:

1

Maso umyjeme, naporcujeme, osolíme, opepříme, jemně naklepeme a na pánvi v rozehřátém oleji opečeme. Opečené maso vyjmeme z pánve. Mrkev, celer a petržel nastrouháme na hrubším struhadle, česnek a papriku nakrájíme na tenké kolečka a všechnu zeleninu osmažíme na zbylém opeku z masa. Posypeme moukou, zalijeme vínem, přidáme kečup, přilijeme vývar, vrátíme zpátky maso a chvilku povaříme.

2

Před dokončením vaření nakrájíme na tenké kolečka kopr, přimícháme k masu, zamícháme a dochutíme citronovou šťávou.

Poznámka

Řízky podáváme s vařenými brambory, ale také s rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept