Řízky na dušené zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízky na dušené zelenině
Řízky na dušené zelenině
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 35365 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Kečup ostrý |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Mrkev kořen |
2 dl | Olej slunečnicový |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
1 špetka | Sůl |
500 g | Vepřová kýta |
1 dl | Víno bílé |
2 dl | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 69,0mg |
Draslík | 752,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,6mg |
Vitamín E | 16,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Kopr čerstvý, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Petržel kořen, Sůl, Vepřová kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řízky na dušené zelenině postup přípravy receptu:
1 | Maso umyjeme, naporcujeme, osolíme, opepříme, jemně naklepeme a na pánvi v rozehřátém oleji opečeme. Opečené maso vyjmeme z pánve. Mrkev, celer a petržel nastrouháme na hrubším struhadle, česnek a papriku nakrájíme na tenké kolečka a všechnu zeleninu osmažíme na zbylém opeku z masa. Posypeme moukou, zalijeme vínem, přidáme kečup, přilijeme vývar, vrátíme zpátky maso a chvilku povaříme. |
2 | Před dokončením vaření nakrájíme na tenké kolečka kopr, přimícháme k masu, zamícháme a dochutíme citronovou šťávou. |
Poznámka
Řízky podáváme s vařenými brambory, ale také s rýži.