Jednoduchý recept

Pečené lívanečky zvané bliny

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 35366
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 kávová lžička Droždí sušené
10 dkg Kapary
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
10 dkg Losos uzený
125 ml Mléko polotučné
35 g Mouka pohanková
100 g Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tuk
150 g Zakysaná smetana
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 219 kcal
Kilojoule 918kJ
6% Sacharidy 23 g
13% Tuky 10 g
5% Sodík 101 mg
21% Bílkoviny 12 g

Pečené lívanečky zvané bliny postup přípravy receptu:

1

Hladkou pšeničnou mouku a pohankovou mouku, sůl a droždí promícháme v míse. Mléko a 80 g zakysané smetany mírně zahříváme dvě minuty za stálého míchání. Když jsou mléko a smetana vlažné, sejmeme je ze sporáku, přidáme žloutek a šleháme, až se všechno spojí. Mléčnou směs postupně přidáváme k mouce s droždím a vymícháme dohladka. Těsto zakryjeme čistou vlhkou utěrkou a necháme ho na teplém místě kynout asi půl hodiny, dokud se na jeho povrchu neobjevují bubliny.

2

Bílky ušleháme na pevný sníh, přidáme je ke směsi a mícháme důkladně, abychom získali stejnorodé těsto. Na pánev s nepřilnavým povrchem, lehce vymazanou tukem a středně zahřátou, klademe po lžičkách těsto a pečeme jej tak dlouho, až se na povrchu začnou objevovat bubliny (1 až 2 minuty). Bochánky obrátíme a pečeme dozlatova. Vychladlé bliny ozdobíme uzeným lososem, zbylou zakysanou smetanou, osmaženými kapary a rozsekanými snítkami čerstvého kopru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept