Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 35367
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Anglická slanina
1 kg Brambory
5 stroužek Česnek
2 ks Cibule
3 kávová lžička Majoránka
150 g Moravské uzené maso
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
200 g Vepřová střeva tenká
100 g Vepřové škvarky

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 386 kcal
Kilojoule 1 615kJ
5% Sacharidy 18 g
36% Tuky 27 g
17% Sodík 341 mg
32% Bílkoviny 18 g

Cikánské jitrnice postup přípravy receptu:

1

Syrové brambory oloupeme a na struhadle do mísy na jemno nastrouháme. Vymačkáme z nich přebytečnou vodu, přidáme majoránku, sůl, pepř, prolisovaný česnek, posypeme podle potřeby moukou a lžící dobře promícháme.

2

Na pánev dáme škvarky, které dobře rozehřejeme, přidáme nakrájenou cibuli, na malé kostky nakrájené uzené, na plátky anglickou slaninu, posypeme sladkou paprikou a chvilku osmažíme. Hotovou směs smícháme s bramborovou hmotou a vše povaříme. Po uvaření mírně vychladlou směs plníme do umytých a den před použitím v soli naložených vepřových střev.

3

Pekáč vymažeme sádlem, naskládáme jitrničky a v troubě je pečeme dočervena.

Poznámka

Cikánské jitrnice podáváme s kysaným zelí a opečeným chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept