Labužnický salát s krevetami a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Labužnický salát s krevetami a chřestem
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 130 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35368 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
150 g | Chřest sterilovaný |
1 ks | Citrony |
100 g | Krevety tygří - loupané |
200 g | Těstoviny čtyřvaječné |
1 l | Voda pitná |
na omáčku | |
---|---|
1 ks | Citrony |
1 špetka | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Jogurt bílý |
100 g | Majonéza |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 26,3mg |
Draslík | 137,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest sterilovaný, Citrony, Voda pitná, Citrony, Cukr moučkový, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Těstoviny čtyřvaječné, Jogurt bílý, Majonéza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Labužnický salát s krevetami a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Krevety rozmrazíme a ve vroucí, osolené vodě je vaříme 5 minut. Uvařené krevety pokapeme šťávou z půlky citronu. Konzervované výhonky chřestu nakrájíme na kousky a pokapeme je šťávou z druhé půlky citronu. Nálev ze sterilovaného chřestu odložíme. |
2 | Omáčku opatrně vmícháme do vařených těstovin, potom opatrně vmícháme chřest a krevety. Salát na závěr ozdobíme plátky citronu a necháme 2 hodiny uležet. |
3 | Příprava omáčky: |
4 | Do jogurtu vmícháme majonézu a nálev z chřestu, vmícháme špetku bílého pepře a lžičku cukru. Ochutnáme, chuť by měla být delikátní a vyvážená, aby vyniklo aroma chřestu a krevet. |