Recept

Labužnický salát s krevetami a chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 130 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 35368
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

150 g Chřest sterilovaný
1 ks Citrony
100 g Krevety tygří - loupané
200 g Těstoviny čtyřvaječné
1 l Voda pitná
na omáčku
1 ks Citrony
1 špetka Cukr moučkový
2 polévková lžíce Jogurt bílý
100 g Majonéza
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 294 kcal
Kilojoule 1 231kJ
13% Sacharidy 47 g
12% Tuky 9 g
19% Sodík 380 mg
23% Bílkoviny 13 g

Labužnický salát s krevetami a chřestem postup přípravy receptu:

1

Krevety rozmrazíme a ve vroucí, osolené vodě je vaříme 5 minut. Uvařené krevety pokapeme šťávou z půlky citronu. Konzervované výhonky chřestu nakrájíme na kousky a pokapeme je šťávou z druhé půlky citronu. Nálev ze sterilovaného chřestu odložíme.

2

Omáčku opatrně vmícháme do vařených těstovin, potom opatrně vmícháme chřest a krevety. Salát na závěr ozdobíme plátky citronu a necháme 2 hodiny uležet.

3

Příprava omáčky:

4

Do jogurtu vmícháme majonézu a nálev z chřestu, vmícháme špetku bílého pepře a lžičku cukru. Ochutnáme, chuť by měla být delikátní a vyvážená, aby vyniklo aroma chřestu a krevet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept